Stucadoor of Stukadoor

Vrijblijvende offerte

Er is vaak veel verwarring over de term stukadoor. Veel mensen weten niet hoe ze dit nu precies schrijven. In ieder geval zijn beide termen te gebruiken om op zoek te gaan naar een vakman die je de muren laat stucadoren.

De juiste schrijfwijze

Echter is er wel één schrijfwijze die juist is en dat is stukadoor. Maar waar komt dan de verwarring eigenlijk vandaan? Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat de dienst die een stukadoor aflevert weer stucwerk met een c heet. Een stukadoor werkt namelijk met stuc waarvan het eindproduct of eindresultaat stucwerk wordt genoemd.

Juiste speling van het werkwoord

Om nog een stap verder te gaan is het voor sommige mensen verwarrend wat nou precies de juiste spelling is van de werkzaamheden die de stukadoor uitvoert. Wanneer u dit op de juiste manier wilt spellen kunt u stucen, stuken of stukadoren gebruiken. Eigenlijk kunnen mensen dus zelf kiezen welk woord zij hiervoor gebruiken, omdat hier geen officiële spelling voor is.

Het is dus niet zo gek dat mensen niet precies weten wat de juiste spelling is voor bovenstaande termen. Bent u benieuwd naar welke diensten een stukadoor allemaal uitvoert? Bekijk dan onze mogelijkheden.